Media&Nieuws

logo

kunstuitleen Alkmaar

Kunstuitleen Alkmaar

 

Kunstuitleen Alkmaar gaat beelden van Annelies opnemen in haar collectie medio september 2018

 

Kunst in de Peel

 

Op 29 en 30 september 2018 een expo die het bezoeken waard is

Dirk Verberne (Helenaveen,) is geboren en getogen in de Peel en er gedurende zijn leven mee vergroeid geraakt. Het ruige land, het zwarte water, de flora en fauna en oude verhalen over deze streek vormen een belangrijke inspiratiebron voor zijn werk. Verberne is een meester in het smeden van stalen sculpturen.

DE DRIE WILGEN MET GROOT RUIMTELIJK WERK

Op de webpagina van kunstschouw.nl een mooie toelichting over groot ruimtelijk werk dat wordt geexposeerdhttp://kunstschouw.nl

KOM, kijk en geniet!

 

Galerie 28    nes 28 Schagen

 

Grote uitverkoop bij regionale kunstenaars

 

SCHAGEN Bij Galerie 28 aan de Nes in Schagen is tijdens het paasweekend een zeer gevarieerde expositie met werk van 22 kunstenaars, die nauw verbonden zijn aan de galerie. Het is een bijzondere collectie geworden, samengesteld uit werken welke in de ateliers van de kunstenaars plaats mogen maken voor nieuw werk en daarom met flinke kortingen aangeboden.

De bronzen beelden van Romee Kanis met haar sierlijke vormen vanuit een vrouwelijke benadering staan te pronken en die van Irene van der Veur met haar geabstraheerde vormen. Er zijn schilderijen van Irma van de Zande met haar modern impressionistische werk, Marco Termeer met zijn kleurige werk, Nic Jonk waarvan originele zeefdrukken hangen, een aantal collagewerken van de bekende Sam Middleton en Klaas Meester met zijn monumentale olieverf op linnen werken met veel kleur en vooral kracht. Er zal een snuffelwand zijn voor de vele schilderijen. Keramiek is er van Diny Rijnsburger met haar fragiele werk in keramiek en porselein en ook een van haar beroemde koren is aanwezig, Nell Bakker met haar keramisch werk met de eenvoud in de ontwerpen, Annelies Deutekom met haar bekende archetypen van dieren waarin elke perfectie bewust wordt vermeden, Inge Spijkerman toont raku-gestookt werk, Janneke de Regt figuratief werk met een satirische ondertoon, soms ontwapenend en ontlokt de toeschouwer vaak een glimlach.

Monique Vink, bij wie de grootste inspiratiebron de mens is met alle emoties en bewegingen en Marijke in den Bosch beeldend kunstenaar in hart en ziel met als inspiratiebron de mens. Aad Holkamp met MixMedia werk en fotografie en Anne Hoogland met zijn kleurige glasfusingwerk. Marijke van Velde is een nieuwkomer in de galerie met een object uit haar table-art collectie waarin zij op eigen wijze een interpretatie laat zien van de werkelijkheid.

Ook een nieuwkomer is Anja Nieuwenhuize met haar geabstraheerde beelden van steen. De gestileerde vrouwenvormen in marmer van Guido Schneider zijn verrassend vormgegeven. Elly Korteweg weeft waarmee zij een oude techniek omvormt tot een hedendaags moderne kunstvorm in haar kussens, wandkleden en de aanwezige jassen. Regina Bolt ontwerpt tassen, alle tassen zijn handgemaakt en vervaardigt uit leer.

Belangstellenden zijn welkom 31 maart, 1 en 2 april van 11.00-17.00 uur. Bij goed weer is ook de beeldentuin geopend. De toegang is gratis. Info 06 151 97 494.

 

 3 d print

Zonder innovatie staat alles stil

de vazen die zijn gemaakt van 100%biologisch afbreekbaar materiaal zijn te zien en te koop bij
Bloembinderij Wim van Assem
 Fnidsen 66, 1811 NH Alkmaar

 Eye candy 15

De expositie is ingericht ziet er prachtig uit

Tijdens expositie EYE-CANDY 15 presenteren wij o.a. sculpturen van Annelies Deutekom.
Op zondag 30 april is de feestelijke opening van expositie EYE-CANDY 15, iedereen is van harte welkom bij Galerie Anita Ammerlaan, Markt 39 in Roosendaal, van 13:30 tot 17:00.
Live muziek door Mr. & Mrs. Honey, wijnproeverij door Corné Janssen, professioneel werk van 8 kunstenaars op 1150m2 en aanwezige exposanten.

 Krijg de BIBBERS!

Woorden gaan op reis.

 

omslag-ver-heen

op  zondag 15 januari 2017  wordt ter gelegenheid van het verhalenfestival krijg de BIBBERS

de verhalenbundel met het thema  VER HEEN uitgegeven in ruim 50 gedichten,een brief een kort verhaal, wordt je meegenomen naar ‘verre oorden’

bijzondere plaatsen en of innerlijke reizen van de schrijvers.

In samenwerking met dichter Pieteke de Boer maakte Annelies  schimmenbeelden, die staan afgebeeld in de bundel

voor de gedichten van Pieteke : Underweis en  Bestimming unbekend.

ISBN 978949254401 8

Het festival is op 15 januari 2017 te bezoeken  de entree is gratis

Krijg de BIBBERS!, het Winter Verhalen Festival van Leeuwarden aan de Westerkade! Zondag 15 januari 13.00 – 17.00 uur

 

krijg-de-bibbers

kijk ook op de pagina  van Pieteke

http://fryskfrommes.blogspot.nl

 Publicatie

in het blad kunst in Ootmarsum van 2015.

KunstInOotmarsum

In het maandblad Hondenmanieren

KUNSTenMAKERS

kluifje.com

Video

Fragment uit van zuks dus RTV NH 13 maart 2013:

Scan3_

Illustratie  Felix 2016

 

Kunst10Daagse BergenNH, 2013